En gratistjänst för att ta emot dina fakturor från kommunen digitalt
- för miljön och ekonomins skull!

Kommunfakturalogga

teckna abonnemang

Så här fungerar det:

1

Teckna ett kostnadsfritt Kommunfakturaabonnemang

När du lägger upp ett Kommunfakturaabonnemang skickar vi en adressändring till den kommun du väljer i listan.

Om du redan har ett Abuni abonnemang kan du enkelt lägga till Kommunfaktura mottagning under "Inställningar", rubriken "Leverantörer".

2
Abuni tar sedan emot dina fakturor från kommunen digitalt

När kommunen skickar en faktura inkommer den på ditt Kommunfakturakonto. Du får då ett mail om att faktura inkommit (om du vill kan du även få en kopia på fakturan med mailet). Du kan logga in på ditt konto (direkt via www.abuni.se) var du än befinner dig med en dator, läsplatta eller mobil för att se dina fakturor, historik och arkiv.

3
En bild på fakturan samt fullständig information finns utläst på varje inkommen faktura

Fakturan är också nedladdnings- och utskrivbar såsom PDF. Med det kostnadsfria Kommunfaktura abonnemanget kan du inte betala genom Abuni, men du kan enkelt klippa ut den uttolkade informationen (OCR-nummer, belopp, etc) till fälten för att fylla i på Internetbanken.

Tillgänglighetsanpassat, miljövänligt och kostnadsbesparande

Ett nytt sätt att ta emot fakturor från din kommun utan kostnad - både för för dig som kund och för kommunen!

Att skicka fysiska fakturor är både miljöpåverkande och kostsamt för kommuner. Dessutom finns det många som inte vill ha fysiska fakturor eller av olika anledningar har svårt att hantera sina inkommande fakturor ur tillgänglighetsaspekter - brevlådan eller brevinkastet är inte alltid där man själv befinner sig (eller vill befinna sig) samtidigt som internetbanker och OCR nummer är inte anpassade och enkla för alla.

Ett Kommunfakturaabonnemang från Abuni är gratis och du kan ta emot och dokumentera dina fakturor på ett praktiskt, bekvämt och tillgänglighetsanpassat sätt.

Fakta om Kommunfaktura

Kommunfaktura är en tjänst som tillhandahålls av Marginalen Financial Services AB, registrerad betalningsförmedlare hos Svenska Finansinspektionen och vinnare av Post- och telestyrelsens innovationstävling "Handel och betalning för alla".

Syftet med Kommunfaktura är

     dels, att möjliggöra för kommuner att underlätta fakturamottagning och hantering för alla, inkluderat de som har det svårast att själva ta emot och hantera sina fakturor utifrån tillgänglighetsaspekter (postgång, fysiska begränsningar, kognitiva funktionsnedsättningar, synnedsättningar, teknikovana, etc),

     dels, att kunna spara både miljö och kostnader genom att skicka fakturor digitalt direkt till hushållen/fakturamottagarna på ett modernt sätt.

Abuni hämtar och mottar fakturorna i Svefakturaformatet, det vill säga den standard Ekonomistyrningsverket föreskrivit Svenska myndigheter (enligt den föreskrift som Verket för förvaltningsutveckling (Verva) utfärdat) i juli 2008.
Våra bästa argument för Kommunfaktura
Bild milövänlig glob
Miljöskäl

begränsa fysiska transporter, papperstillverkning, tryck samt papperförbrukning

Bild dollartecken
Kostnadsbesparingar

alternativa faktureringsvägar kostar i porto, tryck, aviseringsavgifter (autogiro) eller bankavgifter (e-faktura)

Bild familj
Glesbygdsproblematiken

betalningsalternativ för personer bosatta i glesbygdsområden har försämrats efter avveckling av kassaservice och brevgirot samt bankkontorens nedskärningar

Bild stiliserad glob
Bredbandsinvesteringar

har genomförts av kommuner som nu kan använda infrastrukturen för att minska kostnader vid fakturahanteringen mot hushållen

Bild god man
Godemän

arbetet för godemän effektiviseras och underlättas

Bild rullstol
Tillgänglighetsanpassat

underlättar fakturamottagning och hantering för alla, inkluderat de som har det svårast

Alla fakturor på Abuni

Skulle du i framtiden vilja ta emot alla dina fakturor och post med Abuni

Och dessutom betala fakturorna med ett klick (från ditt bankkonto), kan du enkelt uppgradera till ett vanligt Abuni abonnemang för 99 kr i månaden.

Läs mer om Abunis kompletta abonnemang här!