För fakturautställare

Registrerad betalningsförmedlare

Abuni är en registrerad betalningsförmedlare som står under Finansinspektionens övervakning. Våra kunder är både fysiska (privatpersoner, enskilda firmor) och juridiska personer (AB, HB, KB, föreningar).

Fakturaadressen och alternativa sätt att skicka faktura till Abunianvändare

Vi tillhandahåller våra kunder en fakturaadress med unikt referensnummer för varje kund. Vi tar både emot fysiska försändelser och digitala format. Fysiska försändelser postöppnas, skannas och OCR-tolkas så att kunden kan godkänna betalningsinstruktionerna. Inkommer fysiska försändelser som inte kan/skall skannas tar vi en kontakt med kunden för att erhålla instruktion om vart vi skall vidaresända originalet (utbetalningsavier, simkort, plastkort, fysiska produkter, etc). Reklamutskick kasseras.

FYSISK FÖRSÄNDELSE

Adressen består av Namn/bolagsnamn, SE Abuni följt av ett referensnummer samt vårt postnummer 917 87 DOROTEA.

E-POST FAKTURA

Fakturor kan även mailas digitala (PDF, text eller bildformat) till faktura@abuni.se. På fakturan skall referensnumret bestående av tre siffror och två bokstäver stå så att vårt affärssystem kan sortera fakturan till rätt kund.

PAGERO

Genom Pagero kan e-faktura skickat till Abunikund enligt Pageros gängse rutiner. Infoga kundens referensnummer, bestående av tre siffror och två bokstäver i adressfältet och välj Abuni som fakturamottagare.

SVEFAKTURA

Fakturautställare av större volymer/myndigheter kan även skicka Svefaktura (svensk myndighetsstandard) direkt till Abuni. Ta kontakt med oss så hjälper vi till att sätta upp rutinen direkt mot våra system.

Betalningen

Fakturabetalning sker från Abuni klientmedelskonto, där kundens betalning till Abuni dras från kundens bankkonto.

Support

Kontakta Abuni support på support@abuni.se vid frågor kring faktureringen och betalningar genom Abuni.

Om tillgänglighet

Det finns flera anledningar till att våra användare vill ha sina fakturor genom Abuni. Vissa är mobila eller reser mycket, kanske till och med bor utomlands vissa delar av året. Andra tycker att det är bekvämt att samla alla sina räkningar på ett ställe och betala sina räkningar med ett klick. Några tycker att miljön mår bättre av att minska papper, tryck och transporter.

Det finns också en grupp användare som av olika anlednignar har svårt att hantera Internetbanker, fysiska betalningsavier och post på grund av olika typer av funktionsnedsättningar eller godemanshantering. För dessa har Abuni, med stöd av PTS, anpassat tjänsten ur ett tillgänglighetsperspektiv.

Läs mer om vårt tillgänglighetsarbete här!

Kugghjul
Abuni - säkrar upp fakuraflödet, betalningsflödet och kan sänka era kostnader för faktureringen!